HTC One İncelemesi

2013 yılı akıllı telefon piyasası için inanılmaz hareketli başlayan yıllardan bir tanesi ve birçok akıllı telefon bu yıl kendi adından söz ettirmeyi yeterince iyi başardı diyebiliriz. Öyle ki Sony Xperia Z reklamları neredeyse tüm ulusal basın üzerinde yer almayı başardı, teknoloji siteleri ve dergileri sürekli olarak Samsung Galaxy S4’ten söz edip durdu ve BlackBerry, Alicia Keys’i kreatif direktör olarak işe alarak adından söz ettirdi. Tüm bunlara karşılık HTC firması yeni akıllı telefonu HTC One konusunda nispeten sakin kalmayı tercih etti.
Londra’da yapılan basın toplantısı sırasında lansmanı yapılan HTC’nin amiral gemisi HTC One için çok büyük gösteriler veya sansasyonel diyebileceğimiz olaylar yaşanmamış olsa da HTC One akıllı telefon piyasasına giriş yapan en iyi telefonlardan birisi olmayı başardı. Öyle ki satış rakamlarına bakıldığında Apple ve Samsung’un ardından en çok satılan akıllı telefonlar arasında kendisine yer bulmayı başardı.
HTC’nin amiral gemisi için ilk izlenimimi soracak olursanız gerçekten harika. Muhteşem bir telefon olan HTC One, bana göre Sony Xperia Z’yi doğrudan saf dışı bırakacak bir cihaz. Metal arka kombinasyonuyla, bir kenardan diğerine uzanan eğimli kenar yapısıyla kendine has bir tasarıma sahip olan cihaz Xperia Z’nin kare tasarımından sonra emin olun ki elde çok daha rahat bir tutuş hissi bırakıyor.
Bunun dışında cihazın beni en çok etkileyen yanlarından birisi de 4.7 inçlik 1920x1080 çözünürlükte Full HD görüntü verebilen ve 468 ppi gibi yüksek bir piksel yoğunluğuna sahip olan ekranı. Ekran kalitesini yine Xperia Z ile karşılaştıracak olursak HTC One’ın ekranının çok daha mükemmel bir kontrastı bizlere sunuyor olduğunu rahatça söyleyebilirim. Öyle ki ekran üzerindeki inanılmaz derin siyah renkleri, gölge detaylarını ve ayrıca canlı renklerin tamamını görebiliyorsunuz.


1.7 GHz’lik dört çekirdekli Snapdragon 600 işlemcisi sayesinde kullanıcılara mükemmel ve hızlı bir web gezinme deneyimi sunan HTC One, bu noktada sadece ekranının diğer rakiplerine göre biraz daha küçük olması nedeniyle geride kalıyor diyebiliriz. Bunun dışında ağır web sayfaları üzerinde ve büyük resim dosyalarını açarken gösterdiği performans gerçekten mükemmel ve bana herhangi bir şekilde sıkıntı yaşatmıyor.
2300 mAh’lik bataryası sayesinde işlemcisinin gücünü ve ekran parlaklığını ortaya çıkartan HTC One, aralıksız 8 buçuk saat boyunca full HD bir videoyu oynatabiliyor. Bu sürenin üst sınıf bir akıllı telefon için gerçekten yeterli olduğunu söylemeliyim.
    Blogger Yorumlar

0 yorum :

Yorum Gönder