Surface RT Microsoft'a 900 Milyon Dolar Kaybettirdi

Görünüşe göre Microsoft'un Windows 8 ile kötü giden çizgisi Surface RT ile düzelmeyecek. Microsoft'un Windows işletim sistemini mobil arenaya taşımak ve kullanım alanını geliştirmek üzere tasarladığı Surface RT yakın gelecekte piyasaya sürülmüştü. Masaüstü versiyonunun aksine Windows 8'in dokunmatik ekranlı tabletlerle uyumlu versiyonu kullanım açısından gerçekten de gelecek vaad ediyordu. Çünkü iPad'de olmayan çoklu işlem yapma, senkronizasyon ve uyumluluk avantajları Windows tabletleri öne çıkarabilecek unsurlardı.
Fakat evdeki hesap çarşıya uymadı. Microsoft uzun süredir Surface RT tabletlerin peynir ekmek gibi sattığında ısrarcı olsa da açıkladığı rakamlar bu senaryoyu yalanladı.
Microsoft ürettiği Surface RT tabletlerin önemli bir kısmını satamadı. Bu tabletlerin Microsoft'a maliyeti ise Microsoft tarafından açıklanan rakamlara göre 900 milyon dolar. Bu da tabletin kullanıcılarda beklenen heyecanı yaratmadığı anlamına geliyor.
Microsoft kısa bir süre önce Surface RT fiyatında 150$ civarında indirime gitmişti. Stok temizlemek için atılan bu adımın başarılı olup olmayacağını önümüzdeki günlerde göreceğiz.
    Blogger Yorumlar

0 yorum :

Yorum Gönder