Samsung Exynos 5 Octa işlemcisini Haftaya Yeniliyor

Samsung’un Galaxy S4’te kullanılan Exynos 5 Octa işlemcisi 8 çekirdeği sayesinde hem batarya performansı üzerinde büyük artış sağlıyor hem de genel sistem verimini arttırıyor. Galaxy Note 3’te de kullanılması beklenen işlemcinin yeni bir güncellenmiş sürümünün yayınlanacağı ise Samsung’un resmi Twitter hesabından paylaşılan bir görsel ile tescillendi ve yeni cihazlarda da Exynos 5 Octa’nın kullanılacağı bir nevi tescillenmiş oldu.
Mevcut olan çip sürümünün şimdilik sadece Galaxy S4’te kullanılmasının çipte sorunların mevcudiyetine delalet olduğu iddia ediliyordu ve yeni sürümle birlikte daha fazla cihazda kullanılmasının yolunun açılması bekleniyor. Samsung Galaxy S4 piyasaya sürülmeden önce yaşanan gecikmenin zaten Exynos 5 Octa işlemciden kaynaklandığı biliniyordu ve hangi sorunların var olduğu bilinmese de yeni işlemcide bu sorunların giderileceği tabii ki en büyük beklentiler arasında.
Exynos 5 Octa’nın 8 çekirdeğinden 4 tanesi güçlü A15 çekirdeğinden, 4 tanesi ise daha zayıf A7 çekirdeğinden oluşuyor. Böylece sistemdeki az güç gerektiren işlemlerde zayıf çekirdekler kullanılarak batarya ömrü arttırılırken, daha performans gerektiren uygulamalarda A15 çekirdekler aktif hale geliyor ve en iyi sistem performansına kavuşuluyor. Önümüzdeki günlerde yeni işlemciye dair detayların belli olması bekleniyor.
    Blogger Yorumlar

0 yorum :

Yorum Gönder