Java Facebook Uygulaması 100 Milyon İndirmeye Ulaştı

Facebook'un Android ve iOS uygulamalarının büyük kullanıcı adetlerine ulaştıkları bir gerçek. Ancak özellikle gelişmekte olan ülkelerde her kullanıcının bu cihazlara erişmesi pek mümkün olmuyor ve Facebook'un akıllı telefon sahibi olmayan ancak Java çalıştırabilen dokunmatik cihazlar için hazırladığı Facebook for Every Phone adlı java uygulaması bu ülkelerdeki kullanıcılar tarafından tercih ediliyor.
Şirketin resmi olarak gerçekleştirdiği duyuruya göre Java Facebook uygulaması tam 100 milyon kullanıcı tarafından indirilmiş durumda ve kullanımı giderek artıyor. Akıllı
telefon sahibi olmayan kullanıcılar m.facebook.com'u ziyaret edebildikleri gibi bu uygulamayı kullanarak da Facebook'a erişim sağlayabiliyorlar. Özellikle İngiltere ve ABD'de giderek düşen kullanıcı adedini sübvanse edebilmek için şirketin Java Facebook'a daha da konsantre olması ve özellikle Asya ülkelerindeki kullanıcılarla açığını kapatması bekleniyor.
Toplamda bakıldığında ise Facebook'un mobil kullanıcılarının adedinin 31 Mart 2013 tarihinde 751 milyon aktif kullanıcıya ulaştığı görülüyor. Bu ise önceki yıla göre tam yüzde 54'lük bir artış anlamına geliyor. Java Facebook uygulaması ise 100 milyonluk kitlesi ile oldukça büyük bir yer kaplıyor. Uygulama diğer uygulamalara göre daha az veri harcaması ve dolayısıyla az gelişmiş ülkelerdeki sınırlı veri kotalarına uyumlu olması nedeniyle de tercih ediliyor.
    Blogger Yorumlar

0 yorum :

Yorum Gönder