Facebook'un Reklamsız Paralı Üyelik Sunması Önerildi

Medium adlı blogda fikirlerini açıklayan Twitter'ın eş kurucusu Biz Stone'un Facebook hakkında ilginç bir önerisi var. Şirketin reklamlardan rahatsız olan kullanıcıları memnun edebilmesi için premium bir üyelik seçeneği sunmasını ve böylece reklamsız bir kullanıma olanak vermesini öneren Stone, bunun 10 dolar gibi her kullanıcının ödeyebileceği bir miktar olabileceğini belirtti.
Stone'un bahsettiğine göre Facebook'a binlerce ayar, özellik ve seçenek eklendikten sonra kendisi kullanmaya bir ara vermiş ancak geri döndükten sonra aklına gelen ilk fikir ücretli bir üyelik ile reklamların kaldırılabilmesi olmuş. Bu üyelik seçeneğine bazı özelliklerin de eklenebileceğinden ve kullanıcıların ilgisinin çekilebileceğinden emin olan Stone'un görüşü Facebook tarafından nasıl karşılanacak henüz bilinmiyor.
Facebook kullanıcılarının yüzde 10'u dahi bu seçeneği tercih etse aylık 1 milyar dolarlık gelir getireceği görülebilen sistemin daha önce Pandora tarafından uygulandığı ve her geçen gün üyelik gelirlerinin daha da arttığı belirtiliyor. Facebook geçtiğimiz aylarda zaten tanımadığınız kişilere mesaj gönderebilmek için ücret ödememizi seçenekleri arasına dahil etmişti.
    Blogger Yorumlar

0 yorum :

Yorum Gönder