Yeni iPhone ve Galaxy Cihazlarda Sıvı Soğutma Olabilir

Apple, Samsung ve HTC'nin akıllı telefonlardaki giderek incelen yapı ve daha yüksek performanslı donanımların kullanılması sebebiyle ısı dağıtımı konusunda sıkıntılar yaşadıkları biliniyor. Her ne kadar daha iyi bir performans sunsalar da yeni cihazlar eskilere göre çok daha kolay ısınabiliyorlar ve bu da kullanıcıların rahatsızlıklarından bir tanesi olarak biliniyor.
Bu soruna karşı gelebilmek için Digitimes'ın aktardığına göre şirketler akıllı telefonlarda sıvı soğutma sistemlerini devreye sokmaya çalışıyorlar ve bilgisayarlarda hali hazırda kullanılan etkili bir soğutma sistemine erişilmesi en büyük amaçlardan bir tanesi. Ancak telefonların küçük boyutları nedeniyle çok ince ısı dağıtıcı boruların kullanılacağı ve ısının telefonların el değmeyen bölgelerinden dışarı atılacağı da aktarılanlar arasında yer alıyor.
2013 4. çeyreğinde devreye girmesi beklenen bu soğutma sistemlerinin Ultrabook'larda yer alan soğutucu borulardan daha da ince borular kullanacağı ve işlemciler ile kablosuz bağlantı çiplerindeki ısıyı taşıyacağı belirtiliyor. Giderek daha da zor hale gelen elektronik cihaz soğutma işlemlerinin sıvı soğutma sayesinde ne kadar başarılı olabileceğini hep birlikte göreceğiz.
    Blogger Yorumlar

0 yorum :

Yorum Gönder