Instagram Video Uygulaması Artık Kullanımda

Twitter’ın başarılı bir grafik çizen Vine uygulamasına Instagram’a video özeliği ekleyerek yanıt verenFacebook, kısa sürede büyük bir ilgi ile karşılaştı. Vine’a göre daha gelişmiş seçenekler sunan Instagram, Vine’ın tahtını elinden alabilir.
Instagram'ın Kurucularından Kevin Systrom, geçtiğimiz Perşembe günü Facebook’un Kaliforniya’daki Menlo Park Merkezinde gerçekleşen basın toplantısında Instagram servisinin video paylaşım özelliğini tanıtmıştı. iOS ve Android kullanıcıların 15 saniyelik videolar yakalamasını ve paylaşmasını sağlayan servisin bu yeni özelliği kullanıcılar tarafından büyük ilgi gördü. Öyle ki ilk 24 saat içerisinde Instagram’a 5 milyon video, dakikada ise40 saatlik video yüklendi. Instagram temsilcisi servisdeki bu yoğun kullanımın Miami Heat’in San Antonio Spurs’ü yendiği NBA Finali gecesinden kaynakladığını ifade etti.
Şu an 130 milyon aktif üyesi bulunan Instagram, video özelliği ile iyi bir başlangıç yapmış gibi görünse de Vine’ın şu sıralar bünyesine yeni özellikler ekleme çalışması içerisinde olduğunu hatırlatalım.
    Blogger Yorumlar

0 yorum :

Yorum Gönder