NEC'ten sıvı soğutmalı telefon



Eğer daha önceden cep telefonunuz ile video seyrederken, oyun oynarken ya da internette gezerken telefonunuz ısınarak kilitlendiyse veya kapandıysa size güzel bir haberimiz var. Akıllı telefonlar yaygınlaştıktan sonra bu cihazların işlem yapabilme gücü de giderek artmaya başladı. Eskiden siyah-beyaz ekranlara sahip telefonlarımızla sadece sms atıp sesli görüşme yapabilirken artık video seyretmek ve kaydetmek, oyun oynamak, ofis dökümanlarına göz atmak gibi çok daha yüksek performans isteyen işlemleri de yapabiliyoruz. Tabii ki bu yüksek performans da beraberinde daha fazla ısınma getiriyor. Sonuç olarak uzun süre telefonumuzla haşır neşir olduğumuzda telefonlarımız bir anda kapanabiliyor.
NEC ise bu problemi ortadan kaldırabilmek için ilginç bir çözüm üretmiş. Daha çok masaüstü bilgisayarlarda görmeye alışık olduğumuz sıvı soğutma sistemlerine benzer bir yapıyı NEC Medias X 06E isimli telefonunda kullanan NEC uzun süre kullanımda kullanıcıların sıkıntı yaşamamasını hedefliyor.
Bu sistem cep telefonlarında kullanılan ilk sıvı soğutma sistemi olarak öne çıkmakta. Peki böyle bir soğutmaya ihtiyaç var mıydı? NEC Medias X 06E'nin özelliklerine baktığımızda böyle bir ihtiyacın doğabileceği söylenebilir.NEC Medias X 06E 1.7 Ghz hızında çalışan 4 çekirdekli bir Snapdragon işlemciye sahip. 4.7 inçlik OLED ekran ve 13.1 megapiksellik kameraya sahip telefon donanımına bakıldığında oyun gibi uygulamalarda anormal ısınma problemi yaşayabilme potansiyeline sahip. Fakat sıvı soğutma sayesinde bu risk ortadan kalkmakta.
NEC Medias X 06E ilk olarak Japonya pazarına sunulacak.
    Blogger Yorumlar

0 yorum :

Yorum Gönder