Android Görme Engelliler



Google'ın tüm ürünlerinde herkesin erişimini kolaylaştırıcı çalışmalar yaptığı biliniyor ve şirketin biraz da sosyal sorumluluk gereği gerçekleştirdiği bu çalışmaların meyveleri Android'de de alınmaya başlıyor. Hem tam görme engelliler hem de görme zorluğu yaşayanlar için yeni kolaylaştırıcı çalışmalar yapan Google böylece herkesin teknolojiye kesintisiz erişimini sağlamaya çalışıyor.
Google mühendisleri son yaptıkları çalışmalarda, Android içerisindeki erişilebilirlik seçeneklerinin diğer uygulamalar içerisinde çok daha kolay bir şekilde kullanılabilmesi için gereken prosedürleri daha kolay hale getirmiş durumdalar ve buların içerisinde en önemliler TalkBack yani sesli olarak geribildirim yapan sistem ileBrailleBack desteği yer alıyor.
Hali hazırda TalkBack desteği Android içerisinde kullanılabiliyor ve ekranda dokunduğunuz noktada neyin yer aldığını sizlere sesli olarak bildiriyor. Ancak ülkemizde görme engellilerin kullandığı özel bir alfabe olan Braillealfabesini şimdiye dek pek bir uygulama kullanamıyordu zira uygulama geliştiriciler bu konuda hem bilgisizlikten hem de prosedürlerin zorluğundan dolayı sıkıntılar yaşıyorlardı.
Şirketin bu konuda oldukça kafa patlattığı göz önüne alındığında, sadece görme engelliler değil aynı zamanda diğer engelliler için de yeni sistem ve geliştirmelerin Android içerisine zamanla ekleneceğine dair büyük umutlar var.
    Blogger Yorumlar

0 yorum :

Yorum Gönder