Google Hisseleri Zirve Yaparak 915 Dolar Oldu


Google I/O Konferansı tam hızıyla devam ederken şirket yeni ürünlerini tüm dünyaya açıklayarak bütünteknoloji meraklılarının dikkatini üzerine çekti. Bu gelişmeler sürerken bir yandan da Google'ın finansal durumuna dair yeni bilgiler de elimize ulaşmaya başladı.
Google hisseleri son bir yılın en yüksek rakamına ulaşarak hisse başına 915 dolar seviyesine ulaştı. Şirketin en büyük rakiplerinden Apple'ın hisseleri ise biraz daha düşüş göstererek 428 dolara kadar indi. Bu rakam Apple'ın son bir yıldaki en yüksek rakamından tam 277 puan daha az.
Konferansta Larry Page'in sahneye çıkmasıyla yükselmeye başlayan hisseler yeni servislerin açıklanmaya başlaması ve bu servislerin yaratabileceği olanakların belirlenmesinin ardından giderek artış göstermeye devam etti. Google'ın Apple'a oranla daha veri ağırlıklı bir şirket olması ve Apple'ın güzel ürünler dizayn etmekte uzmanken, Google'da bu durumun tüm verilerin yönetimi olması şirketi daha avantajlı hale getiriyor.
Google'ın şu anda dünya üzerindeki tüm diğer şirketlerden daha fazla bilgiye hükmettiği ve tüm dünyanın bu veriler çerçevesinde döndüğü dikkate alındığında kısa zaman sonra Google ile Apple arasındaki farkın daha da açılacağı tahmin ediliyor.
    Blogger Yorumlar

0 yorum :

Yorum Gönder