Bill Gates Yeniden Dünyanın En Zengini Oldu


Bill Gates Microsoft'taki görevinden ayrıldığından beri sürekli olarak insanlığın faydasına çalışan dernek ve vakıflara aktif olarak destek vermekte, servetinden oldukça büyük miktarlarda meblağları eğitimsağlık,teknoloji ve diğer alanlardaki çalışmalara cömertçe dağıtmakta. Ancak bu servetin bu kadar büyük bir bölümünü dağıtsa dahi hala Microsoft'ta oldukça büyük bir hisse senedi payı mevcut.
Elbette kişisel servet değerlendirmelerinde hisse senedi değerleri de hesaba katılmakta ve Microsoft'un bugün son 5 yılın en yüksek hisse değerlerine ulaşmış olması Bill Gates'i yeniden dünyanın en zengin kişisi durumuna getirdi. Bloomberg tarafından aktarılan bu bilgilere göre, Bill Gates 2007 senesinde telekom devi Carlos Slim tarafından geçilmişti ve Bill Gates ancak aradan geçen 6 yıldan sonra eski konumunu yeniden edindi.
Gates'in servetinin 72.7 milyar dolar olduğu, Carlos Slim'in ise 72.1 milyar dolarla ikinci olduğu açıklandı. Bu durumun ne kadar uzun süreceğini bilmiyoruz ancak Microsoft cephesinde yaşanan bu iyileşme şirketin son politikalarının da oldukça etkili olduğunu ve Microsoft'un yeniden eski büyük günlerine dönüş yapabileceğine işaret ediyor.
    Blogger Yorumlar

0 yorum :

Yorum Gönder