WhatsApp Artık iOS'larda da Ücretsiz


WhatsApp artık tüm platformlarda aynı ücretlendirme sistemini kullanacak.
Bildiğiniz üzere WhatsApp uygulaması 2009 yılından bu yana en çok kullanılan mesajlaşma uygulamalarından biri. Reklam gösterimi olmamasına rağmen sembolik ücret ödeyerek kullanabileceğiniz WhatsApp, iOSkullanıcıları için ödeme sistemini değiştirdi.
iOS cihazlarından WhatsApp kullanmak isteyen kullanıcıların bir kereye mahsus ödedikleri 0.99 $'lık ücret kaldırılarak bir yıllık kullanım süresi boyunca ücretsiz yapıldı. Android ve diğer platformlarda WhatsApp kullanan kullanıcıların indiririrken ücret ödemeyerek ilk yıl dolduktan sonra uygulamayı kullanmaya devam ettikleri her yıl için 1$ ödediği sistem artık iOS cihazı olanlar içinde geçerli. Uzun süredir beklenen değişikliği iPhone v2.10.1güncellemesiyle beraber getiren şirket bu yılın ilk güncellemesini de yapmış oldu. Ayrıca bu güncellemeyle birlikte artık WhatsApp üzerindeki mesajlaşmalarınızı iCloud üzerine yedekleme imkanı da sunuldu.
Mesajlaşma uygulamalarının efendisi diyebileceğimiz WhatsApp, yenilediği ücretlendirme sistemi ve tüm tekliflere rağmen reklamsız çalışmakta ısrarcı tavır sergileyerek 21. yüzyılın haberleşme uygulaması olmak istiyor. Avrupa piyasalarında hakimiyeti elinde bulunduran WhatsApp, aylık 200 milyon aktif kullanıcı sayısı ve günlük 10 milyar mesajlaşma sayısıyla Twitter'ı geride bırakıyor.
    Blogger Yorumlar

0 yorum :

Yorum Gönder