Vine, Instagram'a Karşı Yeniden Yükselişe Geçti

Geçtiğimiz ay Instagram'ın video çekme, efektlendirme ve paylaşma özelliğini devreye sokması ile birlikte Vine'ın popülerliğinde bir gerileme meydana gelmişti. Zira Instagram hem videolara filtre koyabiliyordu hem de 6 saniyelik Vine videolarına göre 15 saniyelik videolar çekebilmesi sayesinde daha fazla şeyi aktarmaya izin veriyordu. Bu nedenle ABD'de en çok indirilen 1. ücretsiz uygulama pozisyonundan 26. sıraya kadar inen Vine'ın eski pozisyonunu alması oldukça zor görünüyor.
Ancak Temmuz 2013'te iki güncelleme yapan Vine, Instagram'a bir cevap vermeye çalıştı ve kliplerin paylaşılabilmesini kolaylaştıracak adımlar attı. Bunların başında ise Facebook paylaşımının diğerlerine göre daha fazla öne çıkarılması vardı. Güncellemeler sonrasında Vine tekrar 7. sıraya kadar yükseldi ve Instagram'ın 14. olan pozisyonunu geride bıraktı. Anlaşılan o ki Instagram'ın Vine'ın tüm özelliklerini adapte etmesi pek de yeterli değil ve kullanıcıları çekmek için daha fazlasını yapmaya ihtiyaç var.
Onavo Insights şirketinin araştırmalarına göre Instagram ABD'li iPhone kullanıcılarının yüzde 36'sında yüklü iken Vine için bu rakam yüzde 13 civarlarında. Ancak Vine'ın büyüme trendinin Instagramın kat kat üstünde olduğu da belirtiliyor. 6 ve 15 saniyelik videolar paylaşılmasına imkan tanıyan her iki uygulamanın da birbirleri ile rekabette nasıl bir strateji izlemeye devam edeceklerini ise zaman gösterecek.
    Blogger Yorumlar

0 yorum :

Yorum Gönder