Sahte iPhone Şarj Cihazları Öldürebiliyor

Sahte iPhone şarj cihazından dolayı Çin'de bir ölüm daha yaşandı.
Ma Ailun isimli 23 yaşındaki Çin'li genç sahte iPhone şarj cihazı yüzünden hayatını yitirirken, vatandaşı Wu Jian'ın ise komaya girmesine neden oldu. Sahte şarj cihazlarından kaynaklanan ölümlerin büyük çoğunluğu Çin'de yaşanıyor.
Apple'ın orijinal şarj cihazlarının çok pahalı olmasından dolayı piyasada dolaşan 1 - 2 $'lık sahte şarj aletleri tehlike saçıyor. Görünümlerinin tamamen aynı olmasına rağmen orjinali kadar güvenli olmayan şarj cihazlarının üstünde '' Designed by Abble'' yada ''Designed in California'' yazıyor. Orjinalinde ise ''Designed by Apple in California''. Isınmaya karşı direnişi olmayan bu sahte şarj cihazları, telefonunuza zarar verebilir hattayangın çıkmasına bile sebep olabilir.
Güvenli şarj cihazı üretimi yapmak pahalı olmamasına rağmen Apple yüksek fiyatlı şarj cihazı üretiminde ısrar ediyor. iPhone 5 ile birlikte çıkarılan yeni, çipli ve doğrulama özelliği olan şarj cihazıyla sahte şarj cihazı üretimini önlemek isteyen Apple'ın hevesi kursağında kaldı. Çin'li üreticilerin 1 - 2 ay içinde üretimine başladığı yeni şarj cihazı şuan piyasa da.
Diğer telefon üreticilerinin ortak şarj cihazı kullanımına yöneldiği şu günlerde, sahte şarj cihazı yüzünden yaşanan ölüm ve kaza olaylarından sonra Apple'ın ne yapacağı bilinmiyor. Araştırmacıların yaptığı açıklamada, içinde 340 volt bulunan sahte şarj cihazının bir insanı rahatlıkla öldürebileceğini söylediler. Çok ucuza sahteiPhone şarj cihazı alarak kâra geçtiğinizi düşünseniz bile, sağlığınıza zarar verebilecek bu ürünleri kullanmamanızı tavsiye ederim.
    Blogger Yorumlar

0 yorum :

Yorum Gönder