Google Çeviri Servisine El Yazısı Desteği Geldi

Google Çeviri servisinin giderek daha da kaliteli hale gelmesi ve artık pek çok kişinin tercüme işlerine rahatça yardımcı olabilmesi elbette iyi haberler arasında yer alıyor. Ancak her zaman klavye ile giriş yapabilmek özellikle Çince gibi şekillere dayalı dillerde pek mümkün olamıyor. Gezileriniz sırasında bir yerde gördüğünüz Çince şekli kağıda çizdiyseniz ve daha sonra bilgisayardan anlamına bakmak istiyorsanız tek şansınız oturup şekli bir daha çizmek ancak bugüne kadar Google Çeviri çizimle yazı girme yöntemini desteklemiyordu.
Yapılan son değişiklikler ise bilgisayardan servise giriş yapıldığında farenizle çizim yaparak harfleri belirtmenizi sağlıyor. Böylece herkes kolaylıkla gördüğü farklı dillerdeki şekillerin anlamını öğrenebilir hale geliyor. Aşağıdaki ekran görüntüsünde olduğu gibi çizimlerin anlamlarını öğrenebilmek için tek yapmanız gereken yazı yazmabölümünün hemen alt sol kısmında bulunan klavye işaretine tıklamak ve o bölümü kalem haline getirmek.
Eğer dokunmatik ekrana sahipseniz fare yerine parmaklarınızı da kullanabilir ve daha rahat bir çizim deneyimi elde edebilirsiniz. Önümüzdeki günlerde bu özelliğin daha da sık kullanılacağına inanıyorum. Eğer Google Çeviri uygulamalarına erişmek istiyorsanız aşağıdaki bağlantıları da kullanabilirsiniz.
    Blogger Yorumlar

0 yorum :

Yorum Gönder