Arkadaşlık Sitesi

Arkadaşlık sitesi, tabiri sanal âlemde arkadaş edinme eyleminin internette hayat bulmasıyla gerçekleşmiştir. Sanal dünyada pek çok arkadaşlık sitesi mevcuttur. Bunlardan bazıları üyelik sistemi ile çalışırken, bazıları da davetiye sistemi ile çalışmaktadır. Ülkemizde “Arkadaşlık sitesi” dendiğinde genellikle arkadaş bulabileceğin siteler anlaşılırken, aslında her gün girdiğimiz yorum yaptığımız, tavla gibi oyunlar oynadığımız siteler de bir nevi arkadaşlık sitesi görevi görmektedir.

 

Ücretsiz arkadaşlık sitesi

Ülkemizde arkadaşlık sitesi ücretsiz olarak gerçekleştirilen birçok arama mevcuttur. Bu alanda yayın yapan arkadaşlık siteleri genel olarak ücretsiz olmalarına rağmen bazı özelliklerini de sadece Premium üye yani ücretli üyelere sunmaktadır. Arkadaşlık sitelerinin genel özellikleri arasında siteye üye olan kişilerin bilgileri gizlenirken, bunun yanı sıra daha kolay bulunabilmesi için nick sistemi geliştirilmiştir. Arkadaşlık sitelerinin genelinde üyeler belirli nicklerle tanımlanırken bu sayede isim-soy isim gibi özel bilgiler de saklanmış olur.

 

Arkadaşlık sitesi tavsiye

Arkadaşlık siteleri  genel olarak tavsiye sistemi ile üyelerini  artırmaktadır. Sistemi beğenen kişiler bunu arkadaşlarına tavsiye etmekte ve “arkadaşlık sitesi” gerçek dünyadan backlink alarak üye kazanmış olmaktadır. Sitemiz de arkadaşlık siteleri arasında en tavsiye edilen siteler arasında yerini almıştır.

 

Arkadaşlık sitesi genel özellikleri

  • Arkadaşlık siteleri genel olarak üyelik sistemleri ile çalışmaktadır.
  • Üyeler profil sayfalarında bir şeyler paylaşabildikleri gibi diğer üyelere mesaj yollayabilir ve hediye yollayabilirler.
  • Üyeler arasında belirli statü farkları değişik renkler, simgeler ile belirlenmiştir.
  • Üyelerin daha önceki aktiviteleri arkadaşları diğer üyelere açık hale getirilmiştir.
  • Arkadaşlık sitesinde üyeler, çeşitli aktiviteler de bulunabilirken kendilerine özel albüm oluşturup bunu diğer üyelere açık hale getirebilirler.
  • Arkadaşlık sitesinin genel özellikleri arasında, forum sistemi ve Chat sistemi de bulunmaktadır. Arkadaşlık sitelerinde üyeler forum aracılığıyla çeşitli konular üzerinde fikir beyan edebilirken, Chat sistemi aracılığıyla da diğer tüm üyelerle muhabbet edebilirler.
    Blogger Yorumlar

0 yorum :

Yorum Gönder