2012 Sonbahar Modasında Retro Gözlükler Sezona Damgasını Vuracak

2012 Sonbahar Modasında Retro İzler Hüküm Sürecek

2012 sonbahar modasına damgasını vuran akımlardan biri de “retro”. Şimdi anne ya da büyük annenizin dolabını karıştırma zamanıdır… 2012 sonbahar modasında dantellerin, çiçek desenlerinin, twitlerin ve şalların retro akımından nasibini alarak yükselen trendine tanık olacaksınız. Retro akımı sadece kıyafetlerde değil gözlük modellerinde de kendini gösterecek.

Retro Modası İle Tasarlanan Gözlükleri Seçerken…
Öncelikle en iyi retro gözlük seçiminin ebatlarla alakalı olmadığını hatırlatmak isterim. Pek çok kadın, retro denildiğinde en büyük olanı algılamaktadır. Oysaki bu algı yanlıştır. Retro akımı ile şekillenen gözlüklerden bulabildiğiniz en büyük olanı değil yüzünüze en doğru oturanı seçmelisiniz.

Eğer yüzünüzü kaplayan büyük gözlüklerle kendinizi rahat hissetmezseniz ya da yüzünüze uygun bir model bulamazsanız klasik modelleri de deneyebilirsiniz. Böylece hem trendy görünümünüzü korur hem de tarzınızdan ödün vermemiş olursunuz.

2012 Sonbahar Gözlük Modası: Güneş Gözlükleri
Sonbahar mevsiminin en güzel yanı güneşin etkisinin yaz kadar güçlü olmamasıdır. Bu avantaj size gözlük seçiminde daha özgür ve maceraya açık seçimler yapabilme şansı veriyor. Sonbaharda güneş gözlüğü seçerken daha açık renk camlar tercih edebilirsiniz. Bu sezon modasında pek çok tasarımcı tıpkı Ray-Ban (RB3476 – 004/8G) modelinde olduğu gibi degrade camlı gözlük tasarımları ile ön plana çıkıyor. Modellerdeki bir diğer dikkat çeken özellik de gözlük camlarının renkleri. Bu sezon yeşil, gri ya da siyah renkli camların hakimiyetinden kurtulmuş güneş gözlükleri bulacaksınız.

Güneş gözlüklerinin renkli cam seçenekleri kadar rengarenk gözlük çerçeveleri de 2012 sonbahar gözlük trendlerinde dikkat çekiyor. Rengarenk baskılı çerçeveler, desenli çerçeveler sonbahar gözlük modasının dikkat çeken parçaları…

Elbette retro güneş gözlükleri de çok moda… Her ne kadar sonbahara uygun güneş gözlüğü seçerken, gözlük camlarının daha şeffaf olması ve gözlerinizin görünüyor olması önemli olsa da eğer yaz aylarında büyük ebatlı retro güneş gözlükleri kullanımından mutluluk duyduysanız bunu sonbahara da taşıyabilirsiniz.

2012 Sonbahar Gözlük Modasında Öne Çıkan Çerçeve Modelleri
Sonbahar modellerinde öne çıkan iki çerçeveden bahsedeceğim. Bunlardan ilki “kedi gözü” formlu çerçeve. Marc Jacobs imzasını taşıyan bu model siyah renkli ve büyük boyutlarda oluşu ile dikkat çekiyor.  Bu model hemen her tarzda giyim ile birlikte kullanılabilen son derece esnek bir model. Klasikle de modern tarzda giyimle de rahatlıkla kombinlebiliyor.

İkinci trendi gözlük çerçevesi ise yuvarlak formda olan gözlükler. Bu gözlüklerle bu senenin ilkbaharında tekrardan tanışmış ve yaz boyunca da keyifle kullanmıştık. İyi haber bu form sonbaharda da güncelliğini koruyor.

Yazar Hakkında
Moda, trendler ve alışveriş özel ilgi alanım… Moda dünyasına dair yenilikleri takip etmeyi, bu alanda araştırmalar yapmayı, önerilerde bulunmayı ve makaleler yazmayı seviyorum. Bana göre moda bir yaşam biçimidir, kendi yaşam biçiminizdir… Kendi yaşam biçiminizi yaratabilmeniz dileklerimle deneyimlerimi sizlerle paylaşmaya çalışacağım değerli yorumlarınız benim için önemli, siz de paylaşırsanız sevinirim.

    Blogger Yorumlar

0 yorum :

Yorum Gönder