Tweet Oxfort Sözlükte

Gerçek zamanlı bilgi ağı Twitter’a ait terimler Oxford İngilizce Sözlüğü'ne dahil edilmeye devam ediyor. Dünyanın en kapsamlı ve güvenilir kaynağı olarak kabul edilen Oxford Sözlüğü’ne son eklenen terim “tweet” oldu. Tweet artık “cıvıldamak” anlamında kullanılmayacak.
Oxford İngilizce Sözlüğü'nün Baş Editörü John Simpson “tweet” kelimesini sözlüğe hem fiil hem de isim olarak eklediklerini açıkladı. Normalde bir kelimenin Oxford İngilizce Sözlüğüne dahil edilmek üzere kabul edilmesi için o kelimenin on yıl boyunca aynı anlamda kullanılması gerekiyor. Ancak John Simpsontweet”in yaygın olarak kullanılan bir terim olduğundan dolayı özel bir durum oluşturduğunu söyledi. Daha önce “Küçük bir kuşun çıkardığı çeşitli sesler” olarak tanımlanan “tweet” artık “Sosyal ağ servisi Twitter’da yapılan bir gönderi” “Twitter’da içerik göndermek” anlamında da kullanılıyor.
Hatırlanacağı üzere Oxford İngilizce Sözlüğü'ne iki sene önce de “retweet” terimi eklenmişti. Yılda bir kere dört güncelleme yayınlayan OED, bir sonraki güncellemenin sözlüğe önümüzdeki Eylül ayı içinde ekleneceğini belirtti.
    Blogger Yorumlar

0 yorum :

Yorum Gönder