Google Translate Her Gün 200 Milyon Kişi Tarafından Kullanılıyor



Google Translate günümüzde birçok insan tarafından en çok kullanılan Google web servisleri arasında yer almaktadır. Bu noktada servisi kullanmakta olan birçok insandan kastımız günlük yaklaşık 200 milyon kişi ve en çok kullanılandan kastımızsa Google Translate üzerinde günlük yaklaşık bir milyar çeviri yapılıyor olmasıdır.
Google'ın çeviri servisi Translate bu kadar çok kullanılıyor olmasına rağmen aslında birçok kullanıcı bu servisi kullandığının farkında bile değildir.
Özellikle bu servisi kullanmakta olan 200 milyon kişinin büyük çoğunluğu Google Chrome içerisinde entegre olarak gelen otomatik çeviri özelliğinden yararlanmaktadır. Genel olarak yapılan çeviriler için ağırlıklı olarak web üzerinde en çok kullanılan dil olan İngilizce tercih edilmektedir.
Tabii Google Translate üzerinde sadece İngilizce dil seçeneği bulunmuyor. Son yapılan sayımlara göre 70 farklı dil için çeviri desteği sunan Google, bunların arasına yenilerini eklemek için çalışmalarını sürdürüyor. Dünya üzerinde binlerce dil olduğunu ve Google Translate'in bu kadar çok kullanılan bir servis olduğu göz önüne alındığında Google'ın servisini geliştirmeye devam etmek istemesi çok normal.
Google Translate'e yeni dillerin eklenmesi sırasında karşışaşılan en büyük sorunsa yerel diller için çevrimiçi çok fazla verinin bulunamaması ve bu nedenle gerekli bilgilerin veri olarak toplanıp Translate üzerine işlenememesinden kaynaklanıyor.
Ne olursa olsun Google Translate şu an dünya üzerinde her gün 200 milyon kullanıcı tarafından aktif olarak kullanılmakta ve ilerleyen zamanlarda servis çok daha fazla kullanıcıya ulaşacak gibi görünüyor.
    Blogger Yorumlar

0 yorum :

Yorum Gönder