Bu virüslere dikkat


Dünyada en çok kullanılan işletim sistemi Windows'un açığını kullanarak bulaşan Ramnit virüsüne dikkat! E-posta, oyunlar ve korsan yazılım ile bulaşabilen "Win32/Ramnit" virüsü bilgisayarı yeniden başlatabiliyor, kullanıcıdan habersiz dosya indirebiliyor ve uzaktan kontrol edilerek, ekran görüntüsünü alabiliyor. Windows uzun süre önce bu virüse yönelik güncellemeleri yayınladı. AncakESET uzmanlarına göre, pek çok kullanıcı güncellemeleri zamanında yapmadığı için virüs kolayca yayılıyor. Yine ESET'in yaptığı istatistiğe göre en çok yayınlan virüs listesinde Win32/Ramnit yeniden listeye girdi ve 6. oldu.

Win32/Ramnit, exe, dll ve html dosyalarını etkileyen bir virüs. Virüs kendini sistem başlangıcına yerleştiriyor ve her açıldığında etkinleşiyor. Bu zararlı yazılım Windows'un CVE-2010-2568 kodlu açığından yararlanıp istediği kodu çalıştırabiliyor.

ESET verilerine göre en yüksek karşılaşılan virüs USB'lerden bulaşan virüsler oldu. "INF/Autorun" virüsü en çok bulaşan virüs durumunda. Eminim bir çoğunuz bu virüsle karşılaşmışsınızdır.

    Blogger Yorumlar

0 yorum :

Yorum Gönder