41 Megapiksel Lumia

Geçtiğimiz yıl Nokia'nın 41 Megapiksel kameraya sahip yeni bir Lumiamodeli üzerinde çalıştığı iddia edilmişti. Ancak bu iddialara Nokia cephesi tarafından bir açıklama gelmemişti.
Tam da bu iddiaların asılsız olduğu düşünülmeye başlandığı sıra, 41 Megapiksel kameralı Lumia modelini kullandığını iddia eden bir kullanıcı, cihazla ilgili bilgiler paylaştı.
Cihazın prototip halini kullanan kişi, 41MP kameralı Lumia'nın polikarbonat malzemeden üretildiğini öne sürdü. Ayrıca 41 Megapiksel android Nokia Lumia'nın kamerasının PureView 808 modelindeki gibi kasadan çıkıntılı bir şekilde durmadığını, ancak kamera sönsörü büyük olduğu için cihazın kasasında biraz büyük olduğunu belirtti.
İddialardaki Lumia'da, Lumia 925 modelinde kullanılan kamera modlarına ek olarak Nokia Pro Camera adlı bir yazılım bulunduğu da iddia edildi.
Xenon flaşın kullanıldığı cihazda lensin üzerinde bir sürgülü kapakbulunuyor. Bu kapak kamera uygulaması açıldığı zaman otomatik olarak kendisi açılıyor. Böylece cihazın lensi dış etkenlerden korunmuş oluyor.
Prototipin boyutu Lumia 920 ile aynı boyutta olduğu ve AMOLED ekran paneli ile desteklendiği düşünülüyor. Cihazın prototipini kullanan başka bir kaynakta bu bilgileri doğruluyor. 
Nokia'dan konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Nokia Lumia 925daha yeni tanıtılmışken böyle bir modelin hemen tanıtılması mümkün görünmüyor. Eğer bu iddialar doğruysa yılsonunda Nokia bir etkinlik düzenleyip 41MP kameralı Lumia modelini tanıtabilir.

    Blogger Yorumlar

0 yorum :

Yorum Gönder